Koncept- och produktutveckling

Vi har lång erfarenhet av att hjälpa små och stora företag att både koncepttesta och förverkliga sina produktidéer. Oavsett vilka och hur stora utmaningar ni står inför, om det handlar om ta fram en mjukvara som effektiviserar er vardag eller att skapa en integration mellan system så kan vi hjälpa er hela vägen eller precis med det ni behöver!

bjorn-per.jpg


Utvecklarverktyg och utvecklarupplevelse

Eduments team består av arkitekter och utvecklare med specialiteter såsom programmeringsspråksdesign, kompilator- och runtime-utveckling, konstruktion av utvecklarverktyg, och API-design. Vår erfarenhet inom dessa områden gör att vi kan erbjuda en uppsättning särskilda tjänster.

Utveckling på IntelliJ-plattformen

Edument-teamet har en gedigen erfarenhet av att bygga ovanpå IntelliJ-plattformen. Vi har levererat flertalet insticksmoduler åt kunder, inklusive:

 • Att erbjuda utvecklarstöd för att skriva kod i internt utvecklade domänspecifika språk
 • Att integrera med byggande av verktyg på distans
 • Att ge en bättre utvecklarupplevelse för att arbeta med en kunds API


Förutom detta har vi byggt ett skräddarsytt IDE på IntelliJ-plattformen. Comma, en utvecklarmiljö för Perl 6, innehåller en ändamålsenlig parsermotor som möjliggör noggrann syntaktisk markering, automatisk komplettering och uppslag, integration av testkörning och felsökning, och många fler funktioner.

Oavsett om ni är ute efter ett litet plugin för att hjälpa utvecklare korrekt använda era API:er, verktygsstöd för internt utvecklade språk, eller något helt annat, så kan vi hjälpa till.

Alex-dator.jpg


API-granskning och SDK-utveckling

Erbjuder ni, eller planerar ni att erbjuda ett API för er tjänst? Vi kan hjälpa er att leverera en bättre upplevelse för utvecklare som använder ert API. Vi kan:

 • Utföra en granskning av ert API, och hitta potentiella smärtpunkter, inkonsekventa funktioner, och andra designproblem
 • Låta vårt polyglotta team utveckla idiomatisk exempelkod för ert API i ett antal olika språk och plattformar
 • Designa och implementera SDK:er (“Software Development Kit”, verktyg för att underlätta mjukvaruutveckling) för olika språk och plattformar, för att hjälpa utvecklare lättare använda ert API


Utveckling av språk och kompilatorer

Många av våra produkter innehåller ett eller flera domänspecifika språk, till exempel ett skräddarsytt frågespråk eller formelspråk. Relativt få andra team har utvecklare med erfarenhet inom programmeringsspråksdesign, utveckling av tolkar för tolkade språk, och utveckling av kompilatorer.

Om du redan har ett sådant språk, eller funderar på att bygga ett, är vi i Edument-teamet glada att kunna erbjuda vår erfarenhet och kompetens. Vi kan:

 • Hjälpa till med språkdesign, antingen nyutveckling av ett språk eller vidareutveckling av existerande språk
 • Utveckla eller förfina tolkar och kompilatorer
 • Hjälpa till med optimering
 • Utveckla IDE-stöd för språk. (Vi har störst erfarenhet av IntelliJ-plattformen, men vi kan arbeta med andra plattformar också.)


Utmana oss!

Kontakta oss och utmana vårt utvecklingsteam!

Kontakta oss

Våra säljare

Paul Histrand

Paul Histrand

Region Manager Göteborg, försäljning
Acke Salem

Acke Salem

VD & Försäljning Koncept/Projekt, Medgrundare
Wiveka Thott

Wiveka Thott

Försäljning Utbildning & Systemförvaltning
Per Bandstein

Per Bandstein

Försäljning Utbildning, Code Buddy & Koncept/Projekt
Mohammad Nofar

Mohammad Nofar

Säljare av utbildning